معماری و باغسازی اسپانیا در دوران اسلامی تشریح شد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) این کتاب حاوی چهار فصل «اسپانیا و نفوذ اسلام»، «معماری و شهرسازی جنوب اسپانیا در دوران اسلامی»، «الگوشناسی باغهای اسلامی جنوب اسپانیا» و «تزئینات، آرایهها و نقوش» است. نتیجهگیری کلی و فهرست منابع و مراجع هم ضمیمه اثر است.
جغرافیای طبیعی اسپانیا، اوضاع داخلی اسپانیا پیش از فتح اسلامی، باغ ایرانی، تداوم الگوی باغ ایرانی در باغهای اسلامی و تزئینات در معماری اسلامی از مباحثی است که در کتاب بررسی شده است.
در پیشگفتار کتاب، معماری اسلامی اسپانیا به عنوان مظهری از اصالت و زیبایی مطرح شده است.
زمانی که اسپانیا به دست فرماندهان عرب خلفای اموی فتح شد، شهر قرطبه (در جنوب این کشور) به عنوان مرکز خلافت امویان قرار گرفت. به زودی آبادیهای عربنشین، به ویژه سوری نشین، در همه جای این کشور تاسیس شد. همینها بودند که در کار احداث ساختمانهای جدید به عنوان معمار و صنعتگر به استخدام حکام قرطبه درآمدند و بدین ترتیب چهره شهرها به عمارات زیبای بسیاری آراسته شد.
کتاب «معماری و باغسازی اسپانیا در دوران اسلامی» تالیف و ترجمه مشترک هانیه اخوت، محمدرضا لیلیان و احسان زمانی در شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و با قیمت هفتهزار و ۵۰۰ تومان به صورت مصور از سوی انتشارات «طحان/هله» (ناشر تخصصی کتابهای معماری و شهرسازی) روانه بازار کتابفروشیها شده است.